Grillet elg med karamellisert løk
Har du noen saftige elgbiffer liggende? Da er det bare å fyre opp grillen og gjøre deg klar for «smoke infused» elgbiffer med karamellisert løk. Lekkert er det!
Grillet elg med karamellisert løk
2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: 3 timer.
Ingredienser
- 2,5 dl. rødvin
- 3 kvister fersk rosmarin
- 0,6 dl. extra virgin olivenolje
- 1/2 gul løk hakket
- 3 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 ts. salt
- 1/2 ts. pepper
- 1 elgbiff pr. pers
- 3-4 store løk
- 6 ss. smør
- 2 ts. sukker
- Balsamico eddik
- Salt og pepper
- Traeger Prime Rib Rub
Anbefalt pellets: Apple pellets
Slik tilbereder du elg for grillen
I en bolle: Bland vin, rosmarin, olivenolje, hakket løk, hvitløk, salt og pepper. Ha elgkjøttet i en «zip-lock» pose og hell over marinaden. Forsegl posen og legg i kjøleskapet i noen timer.
Karamellisert løk: Skjær løkene i skiver og legg de i en gryte. Hell over smeltet smør og krydre med sukker, salt og pepper. Bland godt.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 150 grader (indirekte varme). Sett inn kjelen med løken og lukk lokket på grillen. La løken stå å godgjøre seg i 2-2,5 timer (rør litt hver halvtime). Tilsett litt balsamico eddik (etter smak) og rør godt. Sett til side mens du tilbereder kjøttet. Ta elgbiffene ut av marinaden og krydre de lett med Traeger Prime Rib Rub. Røyk først kjøttet på 80 grader i ca. 30 minutter. Ta de av grillen og øk temperaturen til 190 grader. Grill de under lokk i 25-30 minutter til du har en kjernetemperatur på 60 grader (medium).
Server sammen med karamellisert løk og annet tilbehør du liker. God middag.