Forside /  Hamburgere med ostefy

Hamburgere med ostefy

Cheesburgere på grillen er en sikker vinner, og en av barnas favoritter. Burgerne lager du selv. Her ser du hvordan.

Hamburgere med ostefy

Ingredienser 

  • 6 skiver lyst surdeigsbrød 
  • ca 2 dl med tørkede tomater Olivenolje (gjerne med urter) 
  • 3 store egg (vispet) 
  • 1 ½ ts salt 
  • 3/4 ts fersk sort pepper 
  • 1,5 kg kjøttdeig (eller kjøtt som du kverner selv) 
  • Ca 3 dl med din favoritt burgerost 
  • 12 hamburgerbrød 

Forslag til tilbehør: Tomat, rødløk, salat, agurk, maiones, BBQ saus 

Miks brød i en foodprossessor e.l. til du har fine brødsmuler. Tøm smulene i en bolle og bland med tomatene og 6 spiseskjeer av oljen, egg, salt og pepper. Tilsett kjøttet og bland alt sammen med en gaffel. 

Del kjøttblandingen i 24 like store porsjoner (ca. ½ kopp) på hver, og form de i passe burgerstørrelse. Bruk fingerene eller en skje og lag en liten fordypning i midten av brugeren og tilsett 2 spiseskjeer med ost. Dekk osten med litt av kjøttblandingen og trykk lett så alt sitter sammen og burgeren får en fin form. 

Plassere på fat og la burgeren hvile i ca. 20 minutter Forvarm grillen til ca. 300 grader (Høy varme). Når grillen er varm, plasserer du burgerne på grillristen (husk å olje risten først). Lukk lokket og la de steke i ca. 6 minutter. Snu burgerne og la de grille til de ikke lengere er rosa i midten (6-7 minutter). 

Plasser burgerne på et fat og dekk med folie så de holder seg varme. Imens legger du brødene på grillen i ett lite minutt så de blir glaserte. Fyll med ønskede godsaker, sleng på burgeren og topp med din favoritt saus eller dressing, og dig in! 

Top