Forside /  Bønnesalat

Bønnesalat

Bønnesalat er en fin siderett å servere til grillmaten og den passer ekstra godt sammen med svinekjøtt.

Bønnesalat

Ingredienser: 

  • 2 ss Peanøttolje 
  • 1 pk Bacon i biter 
  • 8 ss finhakket løk 
  • 8 ss finhakket stangselleri 
  • 8 ss finhakket rød paprika 
  • 1 boks avrente BBQ bønner (ca 280 g avrent) 
  • 1 boks avrente kidneybønner (ca 280 g avrent) 
  • 2 ss dijonsennep 
  • 2 ss sukker 
  • 1 ss eplesidereddik 
  • ½ ts tabasco 
  • ¼ ts grovt havsalt 
  • 3 ss frisk finhakket persille  

Kutt opp og gjør alt klart inne. Ta det med ut til grillen. Varm olje i en stekepanne på sidebrenneren (middels varme i 2-3 min.) mens du rører av og til. Tilsett løken og la den frese i 3- 4 minutter. Ta så innholdet i pannen over i en ildfast form og sett direkte på grillristen. Tilsett paprika og stangselleri og la det frese i 3 - 4 minutter. Rør rundt av og til. Bland inn resten av ingrediensene unntatt persillen og la det surre videre i 5 minutter (husk å røre). Ta formen av grillen og la den kjøle seg ned til romtemperatur. Hell salaten over i en for/wokpanne og smak til med salt og pepper. Dryss over persillen rett før servering. 

Top