Bønnesalat
Bønnesalat er en fin siderett å servere til grillmaten og den passer ekstra godt sammen med svinekjøtt.
Bønnesalat
Ingredienser:
- 2 ss Peanøttolje
- 1 pk Bacon i biter
- 8 ss finhakket løk
- 8 ss finhakket stangselleri
- 8 ss finhakket rød paprika
- 1 boks avrente BBQ bønner (ca 280 g avrent)
- 1 boks avrente kidneybønner (ca 280 g avrent)
- 2 ss dijonsennep
- 2 ss sukker
- 1 ss eplesidereddik
- ½ ts tabasco
- ¼ ts grovt havsalt
- 3 ss frisk finhakket persille
Kutt opp og gjør alt klart inne. Ta det med ut til grillen. Varm olje i en stekepanne på sidebrenneren (middels varme i 2-3 min.) mens du rører av og til. Tilsett løken og la den frese i 3- 4 minutter. Ta så innholdet i pannen over i en ildfast form og sett direkte på grillristen. Tilsett paprika og stangselleri og la det frese i 3 - 4 minutter. Rør rundt av og til. Bland inn resten av ingrediensene unntatt persillen og la det surre videre i 5 minutter (husk å røre). Ta formen av grillen og la den kjøle seg ned til romtemperatur. Hell salaten over i en for/wokpanne og smak til med salt og pepper. Dryss over persillen rett før servering.