
Grillspyd - lammekebab
Finn frem grillspydene og lag din egen lammekebab med en smak av middelhavet. Perfekt sammen med couscous.
Grillspyd - lammekebab
Finn frem grillspydene og lag din egen lammekebab med en smak av middelhavet. Perfekt sammen med couscous.
Ingredienser
- Olivenolje
- 1/2 ss salt
- 2 ts pepper
- 2 ss mynte
- 1/2 ss koriander
- 1,2 kg lårkjøtt fra lam (uten bein)
- 1 ts spisskummen
- 1 dl sitronjuice
- 1 ss sitronskall
- 15 tørkede aprikoser
- 2 hele rødløk i båter
- Salt og pepper
Hvordan lage
I en bolle blander du 1 dl olivenolje, salt og pepper, sitronjuice og skall, spisskummen, synte, og koriander. Skjær lammekjøttet opp i 5 cm tykke "terninger" og legg kjøttet opp i blandingen. La det marinere i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over).
Ta ut kjøttet, inn frem spyd og tre på lammekjøtt, aprikos og rødløk. Repeter til spydene er fulle.
Varm opp grillen til ca. 200°C (indirekte varme). Legg spydene rett på risten og grill under lokk i 8-10 minutter til løken er gylden og kjøttet er gjennomstekt. Husk å vende av og til.
Server grillspydene med ditt favoritt-tilbehør og ris eller couscous.