Forside /  Brisket, Texas Barbecue Café Style

Brisket, Texas Barbecue Café Style

Sånn lager mann en brisket, akkurat som planlagt!

Brisket

Hvor får jeg kjøpt Brisket? Bor du i nærheten av Sandvika, får du selvsagt kjøpt hos oss på The BBQ Shop i Sandvika, beklager vi kan ikke sende denne i posten, den er frossen. Vi har både Amerikasnk også noen gang fra Dyster Gård i Ås. 
Kjøp Amerikansk og Australiensk brisket i Sverige. Det er ikke Harry! De har dette i de store supermarkedene bl.a på Nordby Kjøpesenter. Lurt å ringe og bestille på forhånd! BBQSHOP  Hvis du har kjøpt Brisket på Meny, med etikett Black Angus, sjekk hvor mye den veier, siden jeg har aldri sett en hel brisket til salgs i denne serien. En hel fullpakker brisket veier, minst 4.5 kg helt opp til 9.0 kg. 

Rub for Brisket SPG (Salt, Pepper, Garlic) 

  • 150 g Kosher Salt 
  • 170 g Pepper, Grovmalt 
  • 70 g granulert hvitløk 
  • 40 g løkpulver 

Om du ikke ønsker å lage rub selv, kan du kjøpe en ferdig laget SPG (Salt, Pepper, Garlic), som The Missing Link, Texas Handshake.

Du trenger 

  • 6-9 kg brisket 
  • Rub for brisket 
  • Smoker/Grill med lokk 
  • Steketermometer 

SLIK GÅR DU FREM 

Trim brisketen så at du har 0,5cm fett lag igjen på hele toppen. 

Med din favoritt rub (eller vår oppskrift) Rub hele Brisketen.

Sett grillen på 110-120 grader og legg på kjøttet med fettsiden opp. 
(Anbefaler å bruke Mesquite eller Hickory siden disse er de kraftigeste typer) 

Anbefale å legg i smokeren rundt 22:00-23:00 på kvelden.  Husk å ha en liten vannpanne der.  

La Brisketen ligge på grillen til den indre temperaturen på kjøttet når  over 75-80 grader.  Dette burde skjee rundt 07:00-09:00 dagen etter. 
Da fjerner du den fra grillen og pakker den inn i slakterpapir eller aluminiumsfolie, og opp på en brett som er akkurat samme størrelse. 

Legg folien med Brisketen tilbake på grillen (grill temp. 120 grader),  og la den ligge og godgjøre seg til den indre temperaturen viser 90-92 grader. 

Den kommer til å stige rundt 10C per time deretter. 

Sjekk om du synes brisketen er mør nok ved å stikke i kjøttet med eks. proben på termometeret. (Den skal kun gli lett inn i kjøttet – like a knife in butter). 

Når du er fornøyd tar du brisketen av grillen og lar den hvile i folien i minst 1-2 timer  før du serverer. 

Gjerne lag Brisket før selskapet ditt.  Dagen før, eller uken før, eller om du har en vakumerings maskin flere uker før. Den er like god når du varmer den opp i vakumpose på 90C i ovnen 3 timer før festen din. 

Produkter

Butcher Paper, Oren, 45cm bredde, 45meter
Slakterpapir for seriøs barbecue!

Kr 599,00
Ikke på lager
The Missing Link Texas Handshake SPG Rub
Salt, Pepper, Garlic 400g

Kr 249,00
På lager
Top