Lammelår på grillen
Høst er tid for lam, så her får du en god oppskrift på lammelår med en liten Gresk twist.
Lammelår på grillen
Ingredienser
- ca. 3 kg lammelår med bein
- 8 fedd hvitløk
- 2-3 ts rosmarin
- 1 ts oregano (tørket)
- Juicen fra 2 sitroner
- 6 ss extra-virgin olivenolje
- Hav eller kosher-salt og nykvernet sort pepper
Anbefalt tilbehør:
– Potetbåter stekt i olivenolje med salt og pepper (eller fossil grønnsaks-salt)
– Stekte grønnsaker
Bruk en kokkekniv/filetkniv og lag en serie små kutt i lammelåret.
Finhakk hvitløk og bland sammen med rosmarin og oregano.
Stuff urteblandingen i de små kuttene du laget i lammelåret.
Legg lammelåret i en panne og rub utsiden med sitronjuicen
og etterpå olivenoljen. Pakk låret inn i plastfolie og la det hvile i kjøleskapet
over natten (minimum 8 timer).
Før du skal grille. La lammelåret ligge på benken til det har fått romtemperatur.
Fjern plastfolien og krydre lammet med salt og pepper.
Få grillen opp til 190 grader og stek lammelåret i 30 minutter.
Senk temperaturen på grillen til 160 grader og la det fortsette å steke
til den indre temperturen er ca. 60 grader (medium-rare).
Ta lammelåret av grillen og la det hvile 15 minutter før du
kutter det opp i fine og tynne skiver.