Forside /  Grillet laks med Balsamico glaze

Grillet laks med Balsamico glaze

Denne laksen er bare MMMM!! Krydret med en frisk sukker/peppermix og karamellisert med deilig Balasamico glaze.

Grillet laks med Balsamico glaze 

Dette gir deg en crispy og god fiskerett med masse smak, som gjestene sent vil glemme.

2 – 4 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Lett 

Forberedelse: 10 minutter 
Grilltid: 20 minutter 

Anbefalt pellets: Mesquite 

Ingredienser 

  • 200 – 250g Lakse fileter 2 
  • Nykvernet pepper 1 SS 
  • Sukker 1 SS 

GLAZE 

  • Balsamico eddik 4,7 dl 
  • Grand marnier (likør) 1 SS 
  • Salt 1 klype 

 
Slik gjør du: Bland pepper og sukker og sett til side. 

Ha Balsamico eddik i en sautepanne og og kok opp på medium varme. Juster ned varmen og la den småkoke til Balsamico eddiken er redusert til en sirups-lik konsistens. La det kjøle seg ned og tilsett en SS med Grand Marnier og en klype slat (smak til) 

Start opp Traegern og sett temperaturen på HIGH. Forvarm grillen med lokket igjen i 10-15 minutter. 

Krydre laksefiletene med pepper/sukker mixen og legg de på grillristen (nærme kanten) og «svi» de kjapt på høy temperatur. 

Flytt de mot midten av grillristen hvor temperaturen er litt lavere og la de grille i 10 – 15 minutter. 

Ha på glazen og server rykende varme.

Top