Svinekotteletter med fersken ”relish”
Gi svinekottelettene et hint av sennep før du slenger de på grillen. Server sammen med en frisk relish av fersken og blåbær. Resultatet blir søtt, ”spicy” og veldig godt.
Svinekotteletter med fersken ”relish”
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 30 minutter
Grilltid: 15 minutter
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- Rub for svinekjøtt
- 1 dl grov sennep
- 2-3 fersken delt i terninger
- 1 dl blåbær
- 1 sjalottløk (kuttet)
- 3 – 4 SS basilikum
- 3 SS Olivenolje
- ½ ts kardemomme
- 2 ts honning Salt og pepper (etter smak)
Hvordan du lager
Krydre svinekotelettene på begge sider med rub for svinekjøtt og la de hvile i romtemperatur i ca. 30 minutter.
I mellomtiden lager du relishen ved å blande fersken, blåbær sjallottløk, basilikum, olivenolje, kardemomme og honning i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Pensle kotelettene med sennep på alle sider.
Tid for å fyre opp grillen.
På kullgrill: Tynne koteletter kan du grille på direkte varme, er de tykke anbefales det å svi de raskt på direkte varme og så flytte de til kald sone og grille under lokk. Snu de når de har fått en fin farge. Ca. 3 – 4 minutter på hver side.
På Traeger grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til HIGH når den har tent. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Grill kotteletene under lokk i 5 minutter. Snu de og grill 5 – 10 minutter til på andre siden.
(Kjernetemperatur ca. 60 grader for svin)
Serveres med ønsket tilbehør og relish på toppen
Enjoy