Pot Roasted Brisket med grønnsaker
Lag en nydelig braisert brisket som gjestene vil forsyne seg av både 2 og 3 ganger. Her slipper du også å tenke på tilbehør da grønnsakene allerede er i formen sammen med brisketen.
Pot Roasted Brisket med grønnsaker
8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Over middels
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 4 timer
Anbefalt pellets(Traeger): Cherry
Ingredienser
- 1 stk. brisket (center cut) ca. 2 kg
- BBQ-rub for storfe
- 1 Gul løk skjært i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk hakket
- 5 gulerøtter skjært i biter
- 1 stangselleri kuttet
- 1 dl tørr rødvin
- 1 SS tomatpure
- 1 SS Worcestershire saus
- 1 ts timian
- 1 boks hakkede tomater (ca 400g)
- 5 dl kjøttkraft (kylling eller storfe)
- Fersk persille hakket
Slik lager du Pot roasted Brisket:
Trim ned fettet på kjøttet til ca. 0,5 cm (hvis slakteren ikke alt har gjort det). Krydre kjøttet godt med BBQ-rub. Fordel løk hvitløk, gullerøtter og selleri jevnt i en stor aluminiumsform. Visp sammen tomatpure, Worcestershire saus, timian og rødvin og hell over grønnsakene. Tilsett så hakkede tomater og kjøttkraften.
På kullgrill: Fyr opp grillen og få temperaturen i grillområdet opp til 180 – 200 grader. Det anbefales å benytte deflektorplater. Bruk gjerne litt ved av eik eller pecan for røykaroma.
På Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 176 grader når den har tent. La grillen forvarmes i 10 – 15 minutter med lokket igjen.
Legg Brisketen med fettsiden opp på toppen av grønnsakene og dekk til over med aluminiumsfolie. Plasser formen på grillristen og barbecue i ca. 2 timer. Ta av folien og snu brisketen. Dekk med ny folie og barbecue ytterligere 1.5 – 2 timer. (Sjekk med gaffel mot slutten av steketiden om kjøttet er mørt nok).
La brisketen hvile i 30 minutter før du flytter den til en skjærefjøl.
Del den opp i tynne, fine skiver. Kraften fra grønnsakene kan brukes til saus. Fjern bare synelige fettrester fra kraften og hell over i et sausenebb.
Server med grønnsaker, saus og topp med litt fersk persille.
God middag.