Forside /  Pot Roasted Brisket med grønnsaker

Pot Roasted Brisket med grønnsaker

Lag en nydelig braisert brisket som gjestene vil forsyne seg av både 2 og 3 ganger. Her slipper du også å tenke på tilbehør da grønnsakene allerede er i formen sammen med brisketen.

Pot Roasted Brisket med grønnsaker 

8 – 12 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Over middels 

Forberedelse: 20 minutter 
Grilltid: 4 timer 

Anbefalt pellets(Traeger):Cherry 

Ingredienser 

  • 1 stk. brisket (center cut) ca. 2 kg 
  • BBQ-rub for storfe 
  • 1 Gul løk skjært i tynne skiver 
  • 2 fedd hvitløk hakket 
  • 5 gulerøtter skjært i biter 
  • 1 stangselleri kuttet 
  • 1 dl tørr rødvin 
  • 1 SS tomatpure 
  • 1 SS Worcestershire saus 
  • 1 ts timian 
  • 1 boks hakkede tomater (ca 400g) 
  • 5 dl kjøttkraft (kylling eller storfe) 
  • Fersk persille hakket 

Slik lager du Pot roasted Brisket:  

Trim ned fettet på kjøttet til ca. 0,5 cm (hvis slakteren ikke alt har gjort det). Krydre kjøttet godt med BBQ-rub. Fordel løk hvitløk, gullerøtter og selleri jevnt i en stor aluminiumsform. Visp sammen tomatpure, Worcestershire saus, timian og rødvin og hell over grønnsakene. Tilsett så hakkede tomater og kjøttkraften. 

På kullgrill: Fyr opp grillen og få temperaturen i grillområdet opp til 180 – 200 grader. Det anbefales å benytte deflektorplater. Bruk gjerne litt ved av eik eller pecan for røykaroma. 

Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 176 grader når den har tent. La grillen forvarmes i 10 – 15 minutter med lokket igjen. 

Legg Brisketen med fettsiden opp på toppen av grønnsakene og dekk til over med aluminiumsfolie. Plasser formen på grillristen og barbecue i ca. 2 timer. Ta av folien og snu brisketen. Dekk med ny folie og barbecue ytterligere 1.5 – 2 timer. (Sjekk med gaffel mot slutten av steketiden om kjøttet er mørt nok). 

La brisketen hvile i 30 minutter før du flytter den til en skjærefjøl. 

Del den opp i tynne, fine skiver. Kraften fra grønnsakene kan brukes til saus. Fjern bare synelige fettrester fra kraften og hell over i et sausenebb. 

Server med grønnsaker, saus og topp med litt fersk persille. 

God middag.

Produkter

Top