Teriyaki Burgere ”Hawaiian style”
Si aloha til dine naboer og send deilige dufter over gjerdet, fra disse supergode ”Hawaiian style” burgerne som ligger og freser på grillen.
Teriyaki Burgere ”Hawaiian style”
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 45 minutter
Anbefalt pellets Traeger: Apple
Ingredienser
- 8 Hamburgere (rå)
- 2 SS BBQ Rub for storfe
- 1 boks med ananas ringer
- 8 skiver med Cheddar-ost
- 24 skiver skinke Teriyaki saus
- 8 Hamburgerbrød
- Valgfritt tilbehør (Aioli, rødløk, tomat, salat..)
Slik Teriyaki burgere på grillen din
Krydre burgerne med BBQ-rub
Kullgrill: Fyr opp grillen og få den opp i medium temperatur (200 – 250 grader).*
*På kullgrill kan du først svi burgerne raskt på direkte varme og så flytte de over på indirekte varme.
Traeger-grill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til High når den har tent. La grillen forvarme seg i 10 – 15 minutter under lokk.
Legg burgerne og ananas-skivene på grillristen og grill de 6-8 minutter under lokk. Pensle burgerne underveis med Teriyaki-saus.
Flipp burgerne og ananas skivene. Pensle burgerne med Teryiaki-saus på denne siden også. Fordel skinke-skivene i 8 stabler og legg de også på grillen.
Grill i 6-8 minutter til burgerne har en kjernetemperatur på ca. 79 grader.
Mens burgerne fortsatt ligger på grillen: Legg en ananas-skive på hver burger, legg en stabel med skinke oppå der igjen og topp det hele med en skive cheddar ost.
Lukk lokket og la de ligge i 2-3 minutter til mens osten smelter. (nå kan du gjerne legge brødene på grillen så de får karamellisert seg).
Ta de ferdige burgerne og brøden av grillen. Legg i alt god tilbehør du ønsker og sleng burgeren på toppen sammen med en god aioli eller dressing.
Dig in!