Chimichurri Entrecote
Hemmeligheten er i sausen! Denne Argentinske varianten tilfører et ekstra deilig lag til dette nydelige kjøttstykket.
2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 1 time og 15 minutter
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 2 stk. Entrecote
- Rub for Storfe
- Til Chimichurri
- 2,5 dl hakket persille
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1 dl oliven olje
- ½ paprika finhakket
- ½ ts pepper
- 2 ss rødvinseddik
- ½ ts spisskummen
Her skal det røykes på grillen:
Krydre entrecotene på begge sider før du legger de på grillen.
På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)
Traeger grill: Fyr opp Traegern med kontrolleren satt til smoke. Når det begynner å ryke legger du på kjøttet og røyker det i en time på SMOKE setting.
Grilltid – low & slow:
På kullgrill: Svi først entrecotene kjapt på direkte varme så du får ”stekskorpe” på begge sider. Flytt de over på ”kald sone” (ca. 200 grader) og grill de ferdig under lokk. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 57,5 grader er kjøttet medium stekt.
På Traeger grill: Sett en grillpanne (med riller) i støpejern på Traegeren og sett controlleren til HIGH. La grillen forvarmes til displayet viser 230 grader. Legg entrecotene på den varme grillpannen og grill de 6 – 8 minutter på hver side. Sjekk temperaturen med et steketermometer. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 57,5 grader er kjøttet medium stekt.
Så lager vi Chimichurri.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og mos det til en pure. Krydre med salt og pepper etter smak. La kjøttet hvile 3 minutter før servering, og topp det hele med deilig chimichurri.
Kos deg!