Spatchcock Chicken med lime
Gled dine smaksløker med en saftig og spicy ”spatchcooked chicken”. Hvis du ser etter den perfekte måten å lage helgrillet kylling på vil du ikke bli skuffet.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 40 minutter
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 1 stk. kylling på 2 kilo
(butterflied med ryggen fjernet)
VIDEO: Slik forbereder du spatchcooked chicken - 2-3 ss chilipulver
- 2 ss Olivenolje Extra Virgin
- Raspet skall fra en halv lime
- 3 ss limejuice
- 2-3 fedd hvitløk finhakket
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 1,5 ts havsalt
- 1 ts pepper
- 1 klype kanel
- Krydder, lime-juice og salsa (til servering)
Forberedelse av kyllingen:
Bland chilipulver, og oljen i en liten bolle sammen med lime-juicen, limeskall, hvitløk, koriander, spisskummen, oregano, salt, pepper og kanel. Lag en ”våt” paste. Plasser kyllingen med kuttsiden ned og med handflaten press ned for å brekke brystbeinet.
Bruk gode mengder krydder-paste og smør inn fuglen på alle sider (innvendig og utvendig). Plasser på et fat/brett og pakk inn i plastfolie. La kyllingen stå i kjøleskapet natten over, helst 24 timer.
Grilltid – low & slow:
På kullgrill: Kjør indirekte middels varme (ca. 200 grader).
På Traeger: Fyr opp grillen og sett kontrolleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarmes med lokk nede i 10 minutter.
Legg kyllingen på grillristen med brystbeinet ned, og grill under lokk i 40 -50 minutter, eller til du leser av en kjernetemperatur i kjøttet på ca. 74 grader. Husk å vende kjøttet halvveis. *
*Vil du ha litt mer crisp i skinnet kan du på traeger skru opp temperaturen de siste 5 – 10 minuttene. På kullgrill kan du avslutningsvis ”svi” den litt raskt på begge sider over direkte varme.
Flytt til et serveringsfat og la fuglen hvile i 5 – 10 minutter før servering. Press litt juice fra en lime over og server sammen med salsa og ditt favoritt tilbehør.
Enjoy