Forside /  Spatchcock Chicken med lime

Spatchcock Chicken med lime

Gled dine smaksløker med en saftig og spicy ”spatchcooked chicken”. Hvis du ser etter den perfekte måten å lage helgrillet kylling på vil du ikke bli skuffet.

4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 40 minutter

Anbefalt pellets: Hickory

Ingredienser

  • 1 stk. kylling på 2 kilo
    (butterflied med ryggen fjernet)
    VIDEO: Slik forbereder du spatchcooked chicken
  • 2-3 ss chilipulver
  • 2 ss Olivenolje Extra Virgin
  • Raspet skall fra en halv lime
  • 3 ss limejuice
  • 2-3 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1,5 ts havsalt
  • 1 ts pepper
  • 1 klype kanel
  • Krydder, lime-juice og salsa (til servering)

Forberedelse av kyllingen: 

Bland chilipulver, og oljen i en liten bolle sammen med lime-juicen, limeskall, hvitløk, koriander, spisskummen, oregano, salt, pepper og kanel. Lag en ”våt” paste. Plasser kyllingen med kuttsiden ned og med handflaten press ned for å brekke brystbeinet.

Bruk gode mengder krydder-paste og smør inn fuglen på alle sider (innvendig og utvendig). Plasser på et fat/brett og pakk inn i plastfolie. La kyllingen stå i kjøleskapet natten over, helst 24 timer.

Grilltid – low & slow:

På kullgrill: Kjør indirekte middels varme (ca. 200 grader).

På Traeger: Fyr opp grillen og sett kontrolleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarmes med lokk nede i 10 minutter.

Legg kyllingen på grillristen med brystbeinet ned, og grill under lokk i 40 -50 minutter, eller til du leser av en kjernetemperatur i kjøttet på ca. 74 grader. Husk å vende kjøttet halvveis. *

*Vil du ha litt mer crisp i skinnet kan du på traeger skru opp temperaturen de siste 5 – 10 minuttene. På kullgrill kan du avslutningsvis ”svi” den litt raskt på begge sider over direkte varme.

Flytt til et serveringsfat og la fuglen hvile i 5 – 10 minutter før servering. Press litt juice fra en lime over og server sammen med salsa og ditt favoritt tilbehør.

Enjoy

Top