Diablo kyllinglår
Velg ditt favorittpepper og skru opp varmen. Hvor høyt tørr du gå på denne spicy retten?
2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 25 minutter
Anbefalt pellets: Mesquite
Ingredienser
- 4 stk. 100 g. kyllinglår (skinn og beinfrie)
- 0,5 dl olivenolje
- Sort pepper
- Rub for kylling
- Cayenne pepper
- Chipotle chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- ½ løk hakket
- Paprika delt i biter
- 1 jalapeno hakket
- 1 boks (400g) hakkede tomater
- 2 ss tørkede kapers
- 1 dl grovhakket persille
Lag hot bbq-rub:
Bland rub for kylling sammen med cayennepepper, cipotle chili og pepper. Vurder selv hvor sterkt du ønsker det. Krydre kyllinglårene godt på begge sider.
GRILLTID!
Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme og medium temperatur. (ca. 200 grader).
Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen, sett Pro Controlleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarme seg med lokket igjen i 10 – 15 minutter.
Legg kyllinglårene på risten og grill de under lokk i ca. 5 minutter på hver side. Mens kyllingen grilles heler du olivenoljen i en gryte og tilsetter hvitløk, løk, paprika, jalapeno og en klype salt og la det koke i ca. 5 minutter til paprika og løken har blitt myke. Tilsett 1 dl vann og rør godt. Kok til væskemengden har halvert (5 min).
Ta kyllingen av grillen og legg de i pannen sammen med resten. Hell over hakkede tomater og kapers og la det koke i 5-6 minutter til.
Ta kjelen av varmen og rør inn persillen. Bruk gjerne litt persille til pynt når du serverer.
Enjoy