Forside /  Diablo kyllinglår

Diablo kyllinglår

Velg ditt favorittpepper og skru opp varmen. Hvor høyt tørr du gå på denne spicy retten?

2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 25 minutter

Anbefalt pellets: Mesquite

Ingredienser

  • 4 stk. 100 g. kyllinglår (skinn og beinfrie)
  • 0,5 dl olivenolje
  • Sort pepper
  • Rub for kylling
  • Cayenne pepper
  • Chipotle chilipulver
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ løk hakket
  • Paprika delt i biter
  • 1 jalapeno hakket
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 2 ss tørkede kapers
  • 1 dl grovhakket persille

Lag hot bbq-rub: 

Bland rub for kylling sammen med cayennepepper, cipotle chili og pepper. Vurder selv hvor sterkt du ønsker det. Krydre kyllinglårene godt på begge sider.

GRILLTID!

Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme og medium temperatur. (ca. 200 grader).

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen, sett Pro Controlleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarme seg med lokket igjen i 10 – 15 minutter.

Legg kyllinglårene på risten og grill de under lokk i ca. 5 minutter på hver side. Mens kyllingen grilles heler du olivenoljen i en gryte og tilsetter hvitløk, løk, paprika, jalapeno og en klype salt og la det koke i ca. 5 minutter til paprika og løken har blitt myke. Tilsett 1 dl vann og rør godt. Kok til væskemengden har halvert (5 min).

Ta kyllingen av grillen og legg de i pannen sammen med resten. Hell over hakkede tomater og kapers og la det koke i 5-6 minutter til.

Ta kjelen av varmen og rør inn persillen. Bruk gjerne litt persille til pynt når du serverer.

Enjoy

Top