Grillet Indrefilet med kremet soppsaus
Nå trenger du ikke dra på restaurant får å spise en skikkelig indrefilet. Bare fyr opp grillen og server denne lekkerbiskenen sammen med noe god drikke og – voila.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 80 minutter
Grilltid: 80 minutter
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 4 indrefileter av storfe
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- Grov salt/flak salt
- 1 dl dijon sennep
- 2 ss kald kaffe
- Sort pepper og grønn pepper (grovkvernet)
- 1-2 ss Worcestershire saus
- Til soppsausen
- 6 fedd hvitløk (hakket)
- 1 – 1,5 dl kyllingkraft
- 1 dl kremfløte
- 1 dl hvitvin
- 400 g sjampinjong
- Salt og pepper
Legg indrefiletene på et stort stykke plastfolie. Bland dijon-sennep, hvitløk, kaffe og Worcestershire saus i en liten bolle. Hell blandingen over indrefiletene og brett folien over slik at det blir tett. La det hvile i romtemperatur i en time så aromaene får satt seg i kjøttet.
Pakk ut kjøttet og krydre det godt med salt og 2 typer pepper. Bruk henda så du får godt med pepper i kjøttet.
Først skal det røykes på grillen
På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis (hickory) og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)
På Traeger pelletsgrill: Start opp grillen med lokket åpent på SMOKE setting. Etter 3-5 minutter ser du røyk komme fra grillen, og den er klar.
Legg filetene og sjampinjongen rett på grillristen og røyk under lokk i 1 time.
Lag sausen mens maten røyker.
I en kjele/panne heller du i litt olivenolje og lar hvitløken frese på lav varme i ca. 15 minutter til den blir ”gylden.” Tilsett hvitvin og kyllingkraft og la det småkoke. Del opp sjampinjongen og tilsett de i sausen. La det koke i 5 – 7 minutter. Skru ned varmen og rør inn kremfløten. Krydre med salt og pepper etter smak og sett til side.
På tide å få opp varmen. Ta fileten og soppen av grillristen og legg de til side. Få opp temperaturen på grillen til ca. 200 grader. (På Traeger setter du bare Pro Controlleren til 190 grader). Legg på filetene igjen når grillen er varm nok og la de grille under lokk (indirekte varme) i 20 – 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er på 54,5 grader. Husk å vende de halvveis i grilltiden.
** Mot slutten kan du svi de raskt over direkte-varme eller i en panne for å få den sprøe stekeskorpen.
Krydre med salt og pepper og la det hvile i 10 minutter under folie mens du varmer opp sausen.
Server med godt tilbehør og noe godt i glasset og kos deg!