Teriyaki kyllingvinger
Kyllingvinger er perfekt fingermat til grillfesten og blir enda bedre når du gjør de teriyaki-style.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 45 minutter
Anbefalt pellets: Apple
Ingredienser
- 1 – 1,5 kg kyllingvinger
- 2 ss ris eddik (alt: eple-eddik)
- 2 ts sesam olje
- 1 dl soyasaus
- 2 vårløk
- 2 ss ingefær
- 0,5 dl vann
- 1 fedd hvitløk hakket
- 0,5 dl brunt sukker
- 1 ss sesamfrø (lett ristet)
Fjern vingetuppene og del vingene i leddet slik at du har kyllingvinger og vingeklubber.
I en liten kjele blader du soyasaus, vann, brunt sukker, riseddik, ingefær, hvitløk, vårløk og sesam olje.
Få det det opp til kokepunkt, sett temperaturen til lavt, og la det surre i ca. 10 minutter. Ha kyllingen i en pose og hell over marinaden du laget. Lukk posen og legg den i kjøleskapet i noen timer. (Gjerne natten over).
Ta ut vingene og la de ”renne av”. Kast posen med restene av marinaden.
Fyr opp grillen!
På Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til 176 når grillen har tent. La grillen forvarmes i ca. 10 minutter med lokket ned.
På kullgrill: Grill under lokk på indirekte medium varme (170 – 200 grader) Vingene og klubbene skal grilles i 45 – 50 minutter – vend av og til.
De er ferdige når skinnet er crispy og gyldent og kjøttet ved beinet ikke er rosa.
Dryss over sesam-frø og server Teriyaki kyllingvinger.
Enjoy.