Forside /  Teriyaki kyllingvinger

Teriyaki kyllingvinger

Kyllingvinger er perfekt fingermat til grillfesten og blir enda bedre når du gjør de teriyaki-style.

6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 45 minutter

Anbefalt pellets: Apple

Ingredienser

  • 1 – 1,5 kg kyllingvinger
  • 2 ss ris eddik (alt: eple-eddik)
  • 2 ts sesam olje
  • 1 dl soyasaus
  • 2 vårløk
  • 2 ss ingefær
  • 0,5 dl vann
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 ss sesamfrø (lett ristet)


Fjern vingetuppene og del vingene i leddet slik at du har kyllingvinger og vingeklubber.

I en liten kjele blader du soyasaus, vann, brunt sukker, riseddik, ingefær, hvitløk, vårløk og sesam olje.

Få det det opp til kokepunkt, sett temperaturen til lavt, og la det surre i ca. 10 minutter. Ha kyllingen i en pose og hell over marinaden du laget. Lukk posen og legg den i kjøleskapet i noen timer. (Gjerne natten over).

Ta ut vingene og la de ”renne av”. Kast posen med restene av marinaden.

Fyr opp grillen!

På Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til 176 når grillen har tent. La grillen forvarmes i ca. 10 minutter med lokket ned.

På kullgrill: Grill under lokk på indirekte medium varme (170 – 200 grader) Vingene og klubbene skal grilles i 45 – 50 minutter – vend av og til.

De er ferdige når skinnet er crispy og gyldent og kjøttet ved beinet ikke er rosa.

Dryss over sesam-frø og server Teriyaki kyllingvinger.

Enjoy.

Top