Forside /  Grillet flank steak med chilensk salsa

Grillet flank steak med chilensk salsa

Grillet flank steak med Traeger Prime Rib Rub, og nydelig chilensk salsa. Ikke se bort fra at naboene stikker hodet over gjerdet når de kjenner lukten.

Grillet flank steak med chilensk salsa 

Grillet flank steak med Traeger Prime Rib Rub, og nydelig chilensk salsa. Ikke se bort fra at naboene stikker hodet over gjerdet når de kjenner lukten. 

6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett 

Tid: under 40 min. 

Ingredienser 

  • Flank stek (beregn 200g. pr. pers) 
  • Extra virgin olivenolje 
  • Traeger Prime Rib rub 
  • Fersk koriander 
  • 2 vårløk (hakket) 
  • 1 fedd hvitløk (finhakket) 
  • 1 Jalapeno pepper (renset og kuttet) 
  • 0,5 dl rødvinseddik 
  • 1/2 ts. spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje 
  • Havsalt/Kosher salt 
  • Pepper 
  • 1 lime i båter 

 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik griller flank stek 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 260 indirekte varme (HIGH på Traeger). 

Smør inn flank steken med litt olivenolje og krydre godt med Traeger Prime Rib Rub. La kjøttet hvile mens du lager salsaen. 

Ta en god bunt med korianderblader og hakk disse. Putt disse i en blender sammen med vårløk, hvitløk, jalapeno, hvitløk, vineddik og spisskummen og mix godt. 

Legg flank steken på grillen og grill under lokk i 8 – 10 minutter, vend kjøtt og grill den andre siden. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er 60 . 

La kjøttet hvile 5 minutter. kutt det i tynne skiver og server med salsa og lime båter. 

Top