Forside /  Pulled Flank Steak Sandwich

Pulled Flank Steak Sandwich

Er ikke bare svinenakke som er godt «revet». Har du prøvd pulled flank steak? Krydret med BBQ Shops egen Java rub, sauset inn og grillet low n´ slow i 6-7 timer, før den puttes i brød sammen med løk og cheddar og ristes på grillen. Denne lunsjen får du neppe ha alene!

Pulled Flank Steak Sandwich

Er ikke bare svinenakke som er godt «revet». Har du prøvd pulled flank steak? Krydret med BBQ Shops egen Java rub, sauset inn og grillet low n´ slow i 6-7 timer, før den puttes i brød sammen med løk og cheddar og ristes grillen. Denne lunsjen får du neppe ha alene! 

Gir 12 – 15 sandwicher 

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: 6 timer 

Ingredienser 

Anbefalt pellets:Signature blend 

Slik lager du Pulled flank steak sandwich 

Sett opp grillen for røyking (indirekte varme) på 100 grader C. Krydre begge sider av flank steaken godt med Missing Link Java rub (eller annen rub til storfe). Legg kjøttet rett på risten og røyk under lokk i 4 timer. 

Ta kjøttet av grillen og sett opp temperaturen på grillen til 140 grader C. Finn frem et stort ark med slakterpapir (alu.folie kan også brukes). Legg på den første flank steaken. Hell over godt med bbq saus og legg på 3 ss. med smør. (Hell over en liten «dæsj» whiskey hvis ønskelig). Legg den andre flank steaken over den første og gjenta prosessen. Pakk de inn i slakterpapiret og returner til grillen. La de ligge på grillen i ca. 2 timer til. 

Sjekk om kjøttet er ferdig ved å stikke en gaffel i det og prøv å dra løs fibre. Går det «super lett» er den klar. Møter du motstand må den grilles noe lenger. Når kjøttet er mørt nok, kan du finne frem en form. Bruk fingrene og riv løs kjøttfibre og legg i en bolle. 

Mens kjøttet fortsatt ligger på grillen: Skjær opp løk i strimler og sauter de i en panne sammen med olivenolje og et par SS. smør. Når løken har blitt gylden og myk setter du den til side. 

Tid for å lage sandwich! 

Finn frem majones og loff/sandwich-brød. Smør et lag med majones på begge sider av skivene og fordel de utover et brett. Legg på løk, flank steak og en godt porsjon med cheddar ost. Legg en ny loffskive på topp. Gjenta til du har brukt opp alt kjøttet. 

Få opp temperaturen på grillen (250-300 grader C indirekte varme). Grill sandwichene rett på risten til osten er smeltet og skivene har fått en gylden brun farge. Husk å snu de underveis. OBS. Skivene blir raskt ferdige (tar kun noen få minutter pr. side), så viktig at du passer på så de ikke svir seg. 

«ENJOY!»

 

Top