Forside /  Pulled pork

Pulled pork

På tide å ta livet med ro! Klassikeren pulled pork tar tid å lage. Gjør deg klar til å bli kjent med naboene for duften fra denne vil tiltrekke seg folk i nærheten. Bruk pulled pork på taco, i sandwicher,på pizza og alt annet som trenge litt kjærlighet fra «low n slow» BBQ svinekjøtt.

Pulled pork 

På tide å ta livet med ro! Klassikeren pulled pork tar tid å lage. Gjør deg klar til å bli kjent med naboene for duften fra denne vil tiltrekke seg folk i nærheten. Bruk pulled pork på taco, i sandwicher,på pizza og alt annet som trenge litt kjærlighet fra «low n slow» BBQ svinekjøtt. 

8 – 12 porsjoner 

Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 5 minutter 
Grilltid: 8 timer 

Ingredienser 

 

Anbefalt pellets: Apple  

Slik lager du pulled pork 

Bruk gode mengder RUB og dekk hele steken. 

Traeger-grill: Start opp Traeger grillen. Sett grillen på 110 grader og forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne.  Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk) 

På kullgrill: Grill på indirekte varme (ca. 100 grader) Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne.  Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk) 

Flytt steken til et skjærebrett og la den hvile i 20 minutter. 

Spar på kraften i aluminiumspannen. Med henda (bruk grillvotter/grytevotter) riv løs biter med kjøtt-fiber. 

Fjern fettrester og beinet. Alle kjøtt-fibrene blandes i sen serveringsform og krydres med litt ekstra RUB. Bland gjerne i litt av kjøttkraften. 

Server i Hamburgerbrød med en god BBQ-Sause og Coleslaw ved siden av.

Hvis det er rester, prøv å lage en pulled pork cubano sandwich!

Top