Tomahawks på grillen
Det blir ikke bedre enn en et par massive tomahawks «fresende» på en Traeger-grill. Røyk de i opptil en time til kjernetemperaturen er 48 grader. Så kjører du opp varmen, og «svir» begge sider godt og «voilà»! Server skikkelig kjøttfulle tomahawks med nydelig «woodfired flavor». Blir ikke bedre.
Tomahawks på grillen
Det blir ikke bedre enn en et par massive tomahawks «fresende» på en Traeger-grill. Røyk de i opptil en time til kjernetemperaturen er 48 grader. Så kjører du opp varmen, og «svir» begge sider godt og «voilà»! Server skikkelig kjøttfulle tomahawks med nydelig «woodfired flavor». Blir ikke bedre.
4-6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 1+ time
Ingredienser
- 2 store tomahawks
- 2 ss. koshersalt/havsalt
- 2 ss. sort pepper
- 1 ss. paprikapulver
- 1/2 ss. hvitløkspulver
- 1/2 ss. løkpulver
- 1/2 ss. brunt sukker
- 1 ts. sennepsfrø
- 1/4 ss. kajennepepper
Anbefalt pellets: Hickory
Slik griller du tomahawks
I en liten bolle lager du rub ved å bland salt, pepper og de andre krydderne. Rub alle sider av kjøttet godt og la det hvile litt mens du fyrer opp grillen.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 105 grader på indirekte varme (Bruk supersmoke hvis du har Traeger*, alternativt benytt et røykerør). Legg tomahawksene rett på risten og røyk de under lokk til du får en kjerne temperatur på 48 grader. Tar opp til 1 time.
Ta tomahawksene av grillen og la de hvile, mens du kjører temperaturen på grillen opp til 230-250 grader.
REVERSED SEARING: Når grillen er god og varm griller du tomahawksene raskt på hver side, slik at de får en god stekeskorpe. (På pelletsgrill kan du beregne litt mer tid: ca. 7-10 min pr. side) Følg med kjernetemperaturen og ta de av når du måler 56-58 grader (medium).
La kjøttet hvile minst 5 minutter før servering.