Saftige Svinekoteletter med stuffing
Koteletter er noe alle liker og det er lett å få tak i hele året. Det finnes mange gode oppskrifter, men denne er en av mine absolutte favoritter
Saftige Svinekoteletter med stuffing
Supersaftige svinekoteletter med litt spicy ytre.
Retten tar ca. 1 time og lage. | For 2 – 3 personer
Du trenger:
- 4 svinekoteletter (de tykkeste du finner – helst 2,5 cm eller mer)
- Din favoritt Rub til Svin – Bruk gjerne vår Rib-Rub oppskrift
- En god og skarp filet-kniv
Stuffing:
- 2 skiver brød
- 2 fedd hvitløk
- 1 sjalottløk
- 4 ss. usaltet smør eller olivenolje
- 2-3 dl fersk persille
- 1-2 ss. hvitvinseddik
- Litt revet ost hvis ønskelig
- Salt og pepper (ca. 1 ts. av hver)
Tilbehør (Råkostsalat):
- 3-4 Gulerøtter
- 1 Agurk
- Sukkererter
- 2-3 vårløk
- 2 dl rømme
- 2-3 ss. hvitvinseddik
- 3-4 ss. honning
- 1 ts. sitron
- Salt og pepper
Slik går du frem:
Først lager vi stuffingen. Det er superenkelt. Smelt smør. Fjern skorpa på brødet og del det i biter. Skjær løk og hvitløk i biter og bland sammen med resten av ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin og mos alt til en fin masse.
Legg kotelettene på et flatt underlag og hold den fast mens du skjærer et bredt snitt i siden og lager en «lomme» i hver av kotelettene.
*Alternativ: hvis du ikke får til å lage lommen kan du bruke 2 tynnere koteletter som du legger stuffing mellom og setter fast med tannpirkere eller tråd.
Fyll 2 – 3 spiseskjeer med stuffing i hver kotelett (Bruk gjerne fingrene slik at du får fordelt det godt. Pensle begge sidene med olivenolje og dekk med din favoritt rub (bruk godt med rub – heller for mye enn for lite).
Forvarm grillen til 160 grader og grill på indirekte varme i ca. 30 minutter. Vend en gang underveis. Når kotelettene er nesten ferdige kan du svi de raskt på høyere varme mot slutten for å få grillstripene. (hvis du vil ha litt røykaroma så anbefales det Hickory pellets/flis til denne retten)
Tilbehør:
Mens kotelettene ligger på grillen har du tid til å lage råkostsalaten. Rasp gulerøtter og skjær agurken i biter/strimler. Skjær sukkerertene i mindre biter og hakk vårløken. Bland alt i en stor bolle hell over en dæsj olivenolje. I en mindre skål blander du rømme, hvitvinseddik, honning og sitron. Mix salaten og dressingen godt sammen og smak til med litt salt og pepper.
Server kotelettene og råkostsalaten sammen med ris eller stekte poteter og nyt.
God middag.