Saftig grillet kylling med urtesmør
Sett fugl på søndagsmenyen og server nydelig kylling, badet i hjemmelaget urtesmør. Mmm
Saftig grillet kylling med urtesmør
Sett fugl på søndagsmenyen og server nydelig kylling, badet i hjemmelaget urtesmør. Mmm
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: under 60+ min.
Ingredienser
- 1 stk. Hel kylling (2 kg) med skinn
- 8 ss. Usaltet smør (romtemp.)
- 1 fedd hvitløk (hakket)
- 1 vårløk hakket
- 1 ss urter (timian, rosmarin, salvie eller persille)
- Kylling rub
- Noen dråper sitron
Anbefalt pellets: Mesquite
Slik griller du hel kylling
I en bolle blander du sammen smør, vårløk, hvitløk, urter, 1 – 2 ss rub og sitronjuice.
Rens og skyll kyllingen (innvendig og utvendig) og tørk den lett. Dryss noen skjeer med BBQ rub inn i fuglen. Løsne forsiktig skinnet fra kjøttet rundt brystpartiet og lur inn et par skjeer med urtesmøret og fordel det utover. Resten av urtesmøret bruker du til å dekke utsiden av fuglen.
Bend vingene bakover og bind sammen bene. Dryss over BBQ-rub. Ha gjerne noen friske stilker med urter inni fuglen også.
Fyr opp grillen / pelletsgrillen og få temperaturen opp til ca. 200 grader (indirekte varme). * På Traeger (pelletsgrill) setter du Pro Controlleren til 190 grader og lar grillen forvarme seg i 10 minutter med lokket nede.
Smør litt olje på grillristen og legg på kyllingen med brystet opp. La kyllingen ligge under lokk i ca. 1 timer (vend av og til). Løft på lokket og sjekk. Brunes kyllingen for fort kan du dekke brystet og beina med aluminiumsfolie. Lukk lokket igjen og la fuglen ”grilles” til du leser av en indre temperatur på 73,5 grader.
La kyllingen hvile i 5 minutter før servering.
God middag.